Quamtrax Nutrition

Energy Gel – 40 g

1,09 

Energijski geli z mešanico ogljikovih hidratov.

Kategorija:
Počisti

Opis

Quamtrax Energy gel je energetski izdelek na bazi ogljikovih hidratov. Gel je pakiran v priročnih majhnih vrečkicah primernih za transport na kolesu ali pri teku, saj jih lahko enostavno nosite v žepu.

Quamtrax Energy gel vsebuje mešanico ogljikovih hidratov, in sicer maltodekstrin, glukozo in fruktozo. Takšna mešanica pripomore k različnim časom prehoda sladkorjev v kri in s tem k hitri in počasnejši energiji. Energetski gel je primeren pri daljših športnih aktivnostih, saj se takrat lahko srečate s praznimi glikogenskimi zalogami tako v mišicah kot jetrih. V tem primeru bi telo za procese pridobivanja energije prešlo tudi na razgradnjo mišičnih celic, torej v stanje katabolizma, da bi pričelo s pridobivanje glukoze, ki je poleg mišičnih celic zelo pomembno hranilo tudi za možgane.

Z zaužitjem Quamtrax Energy gel lahko dopolnite ustrezno količino ogljikovih hidratov, ko le teh prične zmanjkovati in s tem podaljšate sposobnost opravljanja fizične aktivnosti, saj se bodo absorbirani sladkorji direktno porabili v energetske namene. Kombinacija treh različnih virov ogljikovih hidratov je boljša kot samo en vir, saj imajo različen čas absorpcije in prehoda v kri ter seveda tudi metabolizma v jetrih.

Hranilna vrednost na 40 g
Energijska vrednost 117 kcal
Beljakovine 0 g
Ogljikovi hidrati 28,9 g
   – od teh sladkorji 13,9 g
Maščobe 0,0 g
   – od teh nasičene 0,0 g
Sol 30 mg

*sestava lahko varira glede na okus. Podatki so za okus limona.

SESTAVINE (limona):
Voda, maltodekstrin, glukoza, fruktozni sirup, sladkor, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), aroma limone-limete, gvarana (0,02%), konzervans (kalijev sorbat, natrijev benzoat).

SESTAVINE (kola):
Voda, maltodekstrin, glukoza, fruktozni sirup, sladkor, aroma kole, ginseng (0,27%), tavrin (0,13%), sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), konzervans (kalijev sorbat, natrijev benzoat).

NAVODILO ZA UPORABO:
Zaužijte 1 vrečkico (40g) pred, med ali takoj po daljši fizični aktivnosti za dodatek potreb po ogljikovih hidratih.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 vrečkico (40g) na dan oziroma po potrebi posameznika.

POZOR:
Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju  bolezni. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.