THE Acetyl L-Carnitine – 150 kapsul

-14%

THE Acetyl L-Carnitine – 150 kapsul

21,99  18,85 

Izjemna cena velja v mesecu avgustu. Dodatno je priložena je tudi škatlica (pillbox) za lažje prenašanje kapsul/tablet.

THE Acetyl L-Carnitine (prehransko dopolnilo) ima prav zaradi acetilne oblike odlično biološko vrednost in izkoristek v našem telesu.

Dodaj na Seznam želja
  • Opis
  • Hranilna vrednost
  • Mnenja (0)

Opis

Tehnično gledano L-karnitin, ki so ga odkrili leta 1905 pravzaprav ne spada med amino kisline. Je vodotopna, vitaminom podobna spojina, ki vsebuje dušik in spada med karboksilne kisline. Telo ga proizvaja iz lizina in metionina. Čeprav karnitin ne spada med esencialna (telo ne more samo proizvesti) hranila, ga velikokrat uvrščamo med pogojno esencialna, kajti njegovo pomanjkanje v telesu povzroči nezaželjene učinke.

L- karnitin deluje v tri delnem encimskem kompleksu (karnitin acetiltransferaza I, karnitin translokaza in karnitin acetiltransferaza II). Ti so odgovorni za prenos dolgo verižnih maščobnih kislin skozi notranje membrane mitohondrijev, kjer se predelajo in porabijo za energijo preko ss- oksidativnih encimov.

THE Acetyl L-Carnitine vsebuje acetilno obliko l-karnitina, ki zagotavlja visoko biološko vrednost in optimalen izkoristek v našem telesu. Poleg tega, da je ta dodatek priljubljen med športniki in aktivnimi, ga večina uporablja predvsem v pomoč pri izgubi telesne maščobe.

Poreklo: EU

HRANILNA VREDNOST na 1 kapsulo (1 odmerek)
Acetyl L-Carnitine 800 mg

SESTAVINE:
Želatina (kapsula).

NAVODILO ZA UPORABO:
Zaužite 1 kapsulo z 2-3 dcl vode 30 minut pred telesno aktivnostjo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.