THE Natural Sweetener – 750 g

THE Natural Sweetener – 750 g

9,99 

Naravno sladilo za hujšanje brez kalorij. Vsebuje 100% eritritol, ki se pridobiva s fermentacijo sadja. Za tretjino manj sladek od namiznega sladkorja. Izvrsten za smoothieje in zdrave recepte…

Dodaj na Seznam želja
  • Opis
  • Hranilna vrednost
  • Mnenja (0)

Opis

  • vsebuje 100% naravno sladilo eritritol, katerega najdemo v fermentiranem sadju,
  • je popolnoma brez kalorij,
  • za tretjino manj sladek od namiznega sladkorja, vendar podobnega okusa,
  • se presnovi pred debelim črevesjem in ne povzroča napihnjenosti in črevesnih težav,
  • izvrsten dodatek smoothiejem, proteinskim napitkom in tvojim najljubšim zdravim receptom,
  • primeren za diabetike.

Eritritol je sladkorni alkohol, ki je v fermentiranem sadju. Je edino naravno sladilo, ki je po okusu skoraj enako namiznemu sladkorju.

Eritritol ima 60-70% sladkosti od belega namiznega sladkorja (saharoza), vendar je praktično brez kalorij. Ne vpliva na dvig krvnega sladkorja, ne povzroča zobne gnilobe in se le delno absorbira v telo. Večina se izloči z urinom in blato, tako da ne obremenjuje presnove. Evropska unija ga je označila na 0 kcal / g.

Večina eritritola se absorbira v tankem črevesu in nato večinoma izloči z urinom, zato ne obremenjuje presnove. Približno 10% preide v debelo črevo. Ker se 90% eritritola absorbira preden vstopi v debelo črevo, nima odvajalnega učinka, kar je pogost učinek pri uporabi drugih sladkornih alkoholov kot sta ksilitol in maltitol.

EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) je eritritol klasificirala kot varno živilo za redno uporabo brez stranskih učinkov. Izredno visoki odmerki ( nad 50 gramov ) lahko povzročijo slabost in “ropotanje” v želodcu. V redkih primerih lahko eritritol povzroči alergično reakcijo.

Ker eritritol po okusu lahko nadomesti namizni sladkor in poleg tega vsebuje 0 kcal, je izvrstna rešitev za različne zdrave recepte, smoothieje, proteinske napitke in zdrave sladice.

HRANILNA VREDNOST 4 g (1 odmerek)
Energijska vrednost 0 kcal
Beljakovine 0 g
Ogljikovi hidrati 0 g
   – od teh sladkorji 0 g
Maščobe 0 g
Vlaknine 0 g

SESTAVINE:
100% Eritritol.

NAVODILO ZA UPORABO:
Dodajte 1 – 2 merici naravnega sladila smoothie-jem in proteinskim napitkom. Primerno tudi za sladice, palačinke in ostale nizkokalorične recepte.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.