Quamtrax Nutrition

MCT Oil – 500 ml

11,99 

Športna prehrana Quamtrax MCT Oil vsebuje srednjeverižne trigliceride.

Opis

Quamtrax MCT oil spada med specifične izdelke športne prehrane, saj se ga lahko uporablja tudi za druge namene. Izdelek vsebuje srednjeverižne trigliceride (okrajšava MCT). Ti trigliceridi se nanašajo na dolžino maščobnih kislin, ki so pripete na glicerol in vsebujejo od 6 do 12 molekul ogljika. Za primerjavo imajo kratke verige maščobnih kislin (npr. maslena kislina) manj kot 6 ogljikov, na drugi strani pa dolgoverižne maščobne kisline kot so EPA in DHA vsebuje 13 do 21 ogljikov.

Quamtrax MCT oil vsebuje srednjeverižne maščobe MCT, ki so enostavne po strukturi in jih telo lahko hitro razgradi ter uporabi za energijo. Izdelek je zato primeren za uporabo v napitkih ali smoothiju s sadjem oziroma drugimi sestavinami kot so beljakovinski napitki. MCT maščobe ne upočasnjujejo prebavnega trakta kot običajne maščobe.

Poleg energijske funckije je Quamtrax MCT oil primerno živilo tudi za vse, ki so na ketogeni dieti. MCT olje je zelo kalorično živilo in ga uporabljajo tudi aerobni športniki pri dolgotrajneših naporih. S pravilnim doziranjem je MCT olje lahko super vir dodatne energije ali kot živilo na specifičnih dietah.

Hranilna vrednost in sestavine: na 100 g: na 10 g:
Energijska vrednost 3751 kJ/891 kcal 375 kJ/89,1 kcal
Maščobe >99 g >9,9 g
– nasičene >99 g >9,9 g
Ogljikovi hidrati 0 g 0 g
Beljakovine 0 g 0 g
Sol <25 mg <25 mg

SESTAVINE:
Kokosovo olje bogato s srednjeverižnmi trigliceridi. Lahko vsebuje sledi: laktoze, soje, glutena, jajc.

NAVODILO ZA UPORABO:
Zaužijte 10-20g olja Quamtrax MCT Oil 15-30 minut pred vadbo.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
10-20g na dan oziroma po potrebi posameznika.

POZOR:
Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.