Quamtrax Nutrition

Vitamineral Complex – 60 kapsul

9,99 

Prehransko dopolnilo Quamtrax Vitamineral Complex je izdelek, ki vsebuje vse esencialne vitamine ter minerale.

Kategorija:

Opis

Prehransko dopolnilo Quamtrax Vitamineral Complex je izdelek, ki vsebuje vse potrebne in esencialne vitamine ter minerale. Z izborom najpomembnejših vitaminov in mineralov bo izdelek zadovoljil tako rekreativne kot profesionalne športnike.

Quamtrax Vitamineral vsebuje vitamine in minerale, ki so esencialni in jih je potrebno v organizem vnesti, saj jih ta ne more sintetizirati. Pravilno delovanje metabolizma in imunskega sistema je pri športnikih zelo pomembno, saj je le tako mogoča redna in intenzivna vadba. Športniki so zaradi fizičnega stresa bolj izpostavljeni in potrebujejo dodaten vnos esencialnih mikronutrientov.

Poleg povečanih fizioloških potreb so športniki seveda izpostavljeni tudi reaktivnim kisikovim spojinam in prostim radikalom Nekateri vitamini in minerali so pomembni tudi kot antioksidanti in sodelujejo pri nevtralizaciji prostih radikalov. Intenzivno dviganje uteži ter trening v fitnesu je velik sporžitelj nastajanja prostih radikalov. Ti v večji meri nastajajo tudi ob povečanem vnosu hrane v jetrnem metabolizmu – naprimer v programih za pridobivanje mišične mase. Quamtrax Vitamineral vsebuje vitamin C, vitamin E ter selen, ki so odlični antioksidanti.

Poleg tega je pomemben tudi vitamin A, ki igra vlogo pri pravilnem delovanju imunskega sistema. Omeniti velja še celoten spekter vitaminov B, ki sodelujejo v metabolnih procesih pridobivanja energije ter pri pravilnem delovanju živčevja.

Kopica esencialnih mineralov je odgovorna za številne druge funkcije kot so ohranjanje normalnih nohtov in las ter kože, pri spermatogenezi, normalnem delovanju ščitnice ter kognitivnih funkcijah.

HRANILNA VREDNOST 1 kapsula  % PDV
Energijska vrednost 0,64 kcal
Vitamin C (askorbinska kislina) 60 mg 75%
Magnezij 60 mg 16%
Niacin (vitamin B3) 18 mg 112,5%
Cink 15 mg 150%
Železo 14 mg 100%
Kalij 10 mg
Vitamin E (tokoferol) 10 mg 125%
Pantotenska kislina (vitamin B5) 6 mg 100%
Mangan 2,5 mg 125%
Vitamin B6 (piridoksin) 2 mg 142,9%
Baker 2 mg 200%
Riboflavin (vitamin B2) 1,6 mg 114,3%
Tiamin (vitamin B1) 1,4 mg 127%
Vitamin A (retinol) 800 mcg 100%
Folna kislina 200 mcg 100%
Jod 150 mcg 100%
Krom 50 mcg 125%
Vitamin D 8 mcg 160%
Vitamin B12 (cianokobalamin) 1 mcg 40%

*% PDV – odstotek priporočenih dnevnih vrednosti

SESTAVINE:
Askorbinska kislina, magnezij, niacin (vitamin B3), cink, železo, kalij, vitamin E (tokoferol), pantotenska kislina (vitamin B5), mangan, vitamin B6 (piridoksin), baker, riboflavin (vitamin B2), tiamin (vitamin B1), vitamin A (retinol), folna kislina, jod, krom, vitamin D 8mcg, vitamin B12 (cianokobalamin), ostale sestavine: kalcijev fosfat, magnezijev oksid, želatina.

NAVODILO ZA UPORABO:
Dnevno zaužijte 1 kapsulo z zadostno količino vode po obroku. Priporočamo približno vsak dan ob istem času.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 kapsula. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek hraniti v suhem prostoru, stran od vira toplote. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. Po uporabi tesno zapreti embalažo. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.