Quamtrax Nutrition

Vitamineral Complex – 60 kapsul

9,99 

Prehransko dopolnilo Quamtrax Vitamineral Complex je izdelek, ki vsebuje vse esencialne vitamine ter minerale.

Kategorija:

Opis

Prehransko dopolnilo Quamtrax Vitamineral Complex je izdelek, ki vsebuje vse potrebne in esencialne vitamine ter minerale. Z izborom najpomembnejših vitaminov in mineralov bo izdelek zadovoljil tako rekreativne kot profesionalne športnike.

Quamtrax Vitamineral vsebuje vitamine in minerale, ki so esencialni in jih je potrebno v organizem vnesti, saj jih ta ne more sintetizirati. Pravilno delovanje metabolizma in imunskega sistema je pri športnikih zelo pomembno, saj je le tako mogoča redna in intenzivna vadba. Športniki so zaradi fizičnega stresa bolj izpostavljeni in potrebujejo dodaten vnos esencialnih mikronutrientov.

Poleg povečanih fizioloških potreb so športniki seveda izpostavljeni tudi reaktivnim kisikovim spojinam in prostim radikalom Nekateri vitamini in minerali so pomembni tudi kot antioksidanti in sodelujejo pri nevtralizaciji prostih radikalov. Intenzivno dviganje uteži ter trening v fitnesu je velik sporžitelj nastajanja prostih radikalov. Ti v večji meri nastajajo tudi ob povečanem vnosu hrane v jetrnem metabolizmu – naprimer v programih za pridobivanje mišične mase. Quamtrax Vitamineral vsebuje vitamin C, vitamin E ter selen, ki so odlični antioksidanti.

Poleg tega je pomemben tudi vitamin A, ki igra vlogo pri pravilnem delovanju imunskega sistema. Omeniti velja še celoten spekter vitaminov B, ki sodelujejo v metabolnih procesih pridobivanja energije ter pri pravilnem delovanju živčevja.

Kopica esencialnih mineralov je odgovorna za številne druge funkcije kot so ohranjanje normalnih nohtov in las ter kože, pri spermatogenezi, normalnem delovanju ščitnice ter kognitivnih funkcijah.

SESTAVA na 1 kapsulo  % PDV
Vitamin A (retinol) 800 mcg 100
Vitamin B1 (tiamin) 1,4 mg 127
Vitamin B2 (riboflavin) 1,6 mg 114
Vitamin B3 (niacin) 18 mg 112
Vitamin B5 (pantotenska kislina) 6 mg 100
Vitamin B6 (piridoksin) 2 mg 143
Vitamin B9 (folna kislina) 200 mcg 100
Vitamin B12 (cianokobalamin) 1 mcg 40
Vitamin C (askorbinska kislina) 60 mg 75
Vitamin D (holekalciferol) 8 mcg 160
Vitamin E (tokoferol) 10 mg 83
Magnezij 60 mg 16
Kalij 10 mg 0,5
Mangan 2,5 mg 125
Baker 2 mg 200
Jod 150 mcg 100
Krom 50 mcg 125
Železo 14 mg 100
Cink 15 mg 150

*% PDV – odstotek priporočenih dnevnih vrednosti

SESTAVINE:
Kalcijev fosfat, magnezijev oksid, želatina (prazna kapsula), železov sulfat, kalijev glukonat, vitamin C (askorbinska kislina), cinkov sulfat, magnezijev glukonat, vitamin E (tokoferol), vitamin B3 (niacin), bakrov sulfat, vitamin B5 (pantotenska kislina), vitamin A (retinol), vitamin D (holekalciferol), vitamin B6 (piridoksin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (tiamin), kromov III klorid, vitamin B9 (folna kislina), kalijev jodid, vitamin B12 (cianokobalamin).

NAVODILO ZA UPORABO:
Dnevno zaužijte 1 kapsulo z zadostno količino vode po obroku. Priporočamo približno vsak dan ob istem času.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 kapsula. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek hraniti v suhem prostoru, stran od vira toplote. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. Po uporabi tesno zapreti embalažo. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.