Vroča ponudba
INN Supplements

Mega C 1000 – 120 tablet

12,99 

Prehransko dopolnilo INN Supplements Mega C 1000 vsebuje najbolj poznani vitamin C.

Opis

1000 mg vitamina C v 1 tableti

Prehransko dopolnilo INN Supplements Mega C 1000 vsebuje vitamin C v 1000 mg tabletah. Vitamin C spada med vodotopne vitamine in je eden izmed pomembnejših antioksidantov v zunaj celičnem okolju. Glavna naloga antioksidantov je nevtralizacija prostih radikalov in s tem preprečevanje morebitnih celičnih in zunaj celičnih poškodb, ki jih te reaktivne molekule lahko povzročijo.

INN Supplements Mega C 1000 je pomemben esencialen vitamin, ker ga človeško telo ne more sintetizirati samostojno in ga je zato potrebno vnesti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil. Vitamin C igra pomembno vlogo pri nastajanju kolagena, torej beljakovine, ki ima strukturno vlogo v človeškem organizmu. Pomanjkanje vitamina C, ki bi povzročalo skorbut je dandanes zelo redko, je pa zagotovo dejstvo, da je pri fizično zelo aktivnih ljudeh priporočen višji vnos tega vitamina.

Športne aktivnost in fitnes trening močno povečajo nastajanje prostih radikalov, zato je pri fizično bolj aktivnih posameznikih dodatek vitamina C zelo priporočljiv. Poleg tega prihaja pri bodybuilderjih in fitneserjih ter drugih športnikih, ki intenzivno trenirajo z utežmi do večjega stresa in obremenitev vezivnega tkiva in s tem tudi do poškodb. Pomembno je tudi dejstvo, da ne zanemarimo vpliva vitamina C na imunski sistem, saj ima vpliv na njegovo pravilno delovanje.

Sestava na 1 tableto  % PDV
Vitamin C 1000 mg 1250

% PDV – odstotek priporočenih dnevnih vrednosti

SESTAVINE:
Vitamin C (askorbinska kislina), vezivo (mikrokristalinična celuloza), natrijev karboksi metilni škrob, natrijeva kroskarmeloza, sredstvo proti sprijemanju (magnezijev stearat), obloga tablete (hipromeloza).

NAVODILO ZA UPORABO:
Dnevno zaužijte 1 tableto z zadostno količino vode takoj po obroku, najboljše vsak dan ob istem času.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 tableta dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.