Mega C 1000 – 120 tablet

Mega C 1000 – 120 tablet

12,99 

Prehransko dopolnilo INN Supplements Mega C-1000 vsebuje 1000 mg najbolj poznanega vitamin C.

Dodaj na Seznam želja
  • Opis
  • Hranilna vrednost
  • Mnenja (0)

Opis

Prehransko dopolnilo INN Supplements Mega C 1000 vsebuje vitamin C v 1000 mg tabletah. Vitamin C spada med vodotopne vitamine in je eden izmed pomembnejših antioksidantov v zunaj celičnem okolju. Glavna naloga antioksidantov je nevtralizacija prostih radikalov in s tem preprečevanja morebitnih celičnih in zunaj celičnih poškodb, ki jih te reaktivne molekule lahko povzročijo.

INN Supplements Mega C 1000 je pomemben esencialen vitamin, ker ga človeško telo ne more sintetizirati samostojno in ga je zato potrebno vnesti s hrano ali v obliki prehranskih dopolnil. Vitamin C igra pomembno vlogo pri nastajanju kolagena, torej beljakovine, ki ima strukturno vlogo v človeškem organizmu. Pomanjkanje vitamina C, ki bi povzročalo skorbut je dandanes zelo redko, je pa zagotovo dejstvo, da je pri fizično zelo aktivnih ljudeh priporočen višji vnos tega vitamina.

Športne aktivnost in fitnes trening močno povečajo nastajanje prostih radikalov, zato je pri fizično bolj aktivnih posameznikih dodatek vitamina C zelo priporočljiv. Poleg tega prihaja pri bodybuilderjih in fitneserjih ter drugih športnikih, ki intenzivno trenirajo z utežmi do večjega stresa in obremenitev vezivnega tkiva in s tem tudi do poškodb. Pomembno je tudi dejstvo, da ne zanemarimo vpliva vitamina C na imunski sistem, saj ima vpliv na njegovo pravilno delovanje.

Glavne lasnosti vitamina C so sledeče:

  • sodeluje pri normalnem delovanju imunskega sistema med in po intenzivni fizični aktivnosti
  • sodeluje pri sintezi kolagena za normalno funkcijo ožilja, kosti, dlesni, vezivnega tkiva, zob
  • sodeluje v metabolizmu pridobivanja energije
  • omogoča normalno delovanje živčnega sistema
  • vpliva na metabolizem železa
  • zmanjšuje oksidativni stres
  • zmanjšuje utrujenost

INN Supplements Mega C 1000 vsebuje vitamin C v obliki askorbinske kisline in je primeren za uporabo vsak dan, sploh pri ljudeh, ki so fizično zelo aktivni

HRANILNA VREDNOST 1 tableta  % PDV
Energijska vrednost 0 kcal
Vitamin C 1000 mg 1250

% PDV – odstotek priporočenih dnevnih vrednosti

SESTAVINE:
Vitamin C (askorbinska kislina), vezivo (mikrokristalinična celuloza), natrijev karboksi metilni škrob, natrijeva kroskarmeloza, sredstvo proti sprijemanju (magnezijev stearat), obloga tablete (hipromeloza).

NAVODILO ZA UPORABO:
Dnevno zaužijte 1 tableto z zadostno količino vode takoj po obroku, najboljše vsak dan ob istem času.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 tableta dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.