Vroča ponudba
INN Supplements

Supravit – 120 tablet

18,99 

Prehransko dopolnilo INN Supplements SupraVit vsebuje kombinacijo glavnih vitaminov in mineralov v ustreznih količinah in 100% priporočenega dnevnega vnosa.

Kategorija:

Opis

Celoten spekter vitaminov in mineralov

Prehransko dopolnilo INN Supplements SupraVit je mešanica esencialnih vitaminov in mineralov, ki so nujno potrebni v številnih reakcijah in procesih človeškega metabolizma. SupraVit je prehransko dopolnilo, ki dopolnjuje vsakodnevno prehrano z esencialnimi snovmi in mikronutrienti.

INN Supplements Supravit vsebuje vodotopne vitamine skupine B, ki vplivajo na ogromno fizioloških procesov, med katerimi lahko izpostavimo vlogo pri pravilnem delovanju živčnega sistema, vpliva na metabolizem makrohranil in beljakovin ter v procesih pridobivanja energije in zmanjševanju utrujenosti. Poleg tega vsebuje še druge vitamine, med katerimi velja izpostaviti vitamin C, ki deluje pri preprečevanju oksidativnih poškodb celic. Vitamini topni v lipidih so A, E, D in K in igrajo vlogo v homeostazi krvi, metabolizmu kosti in antioksidativnih procesih v celičnih membranah.

Poleg številnih vitaminov vsebuje to prehransko dopolnilo še minerale. Večina mineralov je v količinah, ki zadostujejo 100% priporočenega dnevnega vnosa in igrajo pomembno vlogo v telesnem metabolizmu ter številnih drugih reakcijah. Za športnika je zagotovo najpomembnejše, da minerali prispevajo pri normalnem delovanju mišic, ohranjanju kosti, vplivu na plazemsko koncentracijo testosterona.

INN Supravit vsebuje celoten spekter vitaminov in mineralov.

Najpomembnejši vitamini in minerali za vsakega športnika so:

  • vitamin E – sodeluje pri preprečevanju oksidativnega stresa celic
  • vitamin C – sodeluje pri normalni funkciji imunskega sistema, zmanjšuje oksidativni stres celic, vpliva na zmanjšanje utrujenosti, sodeluje pri metabolizmu železa
  • vitamin B6 – vpliva na normalno delovanje živčnega sistema, pomemben pri metabolizmu beljakovin ter sodeluje v procesih tvorbe energije
  • vitamin B12 – sodeluje pri nastajanju rdečih krvnih teles, omogoča normalno delovanje živčnega sistema
  • magnezij – omogoča normalno delovanje mišic in živčnega sistema, sodeluje v uravnavanju elekrolitov
  • cink – sodeluje pri vzdrževanju normalne krvne koncentracije testosterona, sodeluje v številnih metaboličnih funkcijah
  • kalcij – omogoča normalno delovanje mišičevja, sodeluje v metabolizmu pridobivanja energije

 

SESTAVA na 1 tableto  % PDV
Kalcij 200 mg 25
Vitamin C 80 mg 100
Magnezij 75 mg 20
Fosfor 40 mg
Kalij 40 mg
Klorid 36 mg
Niacin (vitamin B3) 16 mg 100
Železo 14 mg 100
Vitamin E 12 mg 100
Cink 10 mg 100
Pantotenska kislina (vitamin B5) 6 mg 100
Mangan 2 mg 100
Riboflavin (viamin B2) 1,4 mg 100
Vitamin B6 1,4 mg 100
Tiamin (vitamin B1) 1,1 mg 100
Baker 1 mg 100
Vitamin A 800 mcg 100
Folna kislina 200 mcg 100
Selen 55 mcg 100
Biotin 50 mcg 100
Vitamin K 37,5 mcg 50
Vitamin D 5 mcg 100
Vitamin B12 2,5 mcg 100

% PDV – odstotek priporočenih dnevnih vrednosti

SESTAVINE:
Kalcijev karbonat, askorbinska kislina, magnezijev oksid, dikalcijev fosfat, kalijev klorid, nikotinamid, železov fumarat, D-alfa tokoferol acetat, cinkov oksid, kalcijev pantotenat, manganov sulfat, riboflavin, piridoksinijev klorid, tiaminijev mononitrat, bakrov sulfat, vitamin A acetat,  folna kislina, kalijev jodid, natrijev selenit, biotin, fitonadion, holekalciferol, cianokobalamin.

NAVODILO ZA UPORABO:
Dnevno zaužijte 1 tableto z zadostno količino vode takoj po obroku, najboljše vsak dan ob istem času.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
1 tableta dnevno. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.