INN Supplements

Citrulline Oxide – 250 g

17,99 

Prehransko dopolnilo za športnike INN Supplements Citrulline Oxide vsebuje pomembno aminokislino L-citrulin.

Opis

100% čista aminokislina L-citrulin

INN Supplements Citrulline Oxide vsebuje čisto aminokislino L-citrulin DL-malat. Aminokislina L-citrulin je neesencialna aminokislina, ki jo telo samo pridobiva iz aminokisline ornitin, ko se ta poveže s karbamoil fosfatom. To se zgodi v ciklusu sečnine, s katerim telo odstranjuje amonijak. Amonijak se pospešeno tvori v aktivni mišici med treningom, kar odloži regeneracijo in povečuje utrujenost.

Citrulin poleg tega nastaja tudi kot stranski proizvod pri konverziji arginina v dušikov oksid. Številne študije so pokazale, da povečan vnos citrulina bistveno izboljša koncentracijo arginina v krvi.

V zadnjih letih se športna industrija vedno bolj nagiba k uporabi citrulina namesto arginina. Razlog za to je preprost; citrulin je bolj učinkovit pri povečevanju koncentracije arginina v krvi, kot pa sama uporaba arginina. Poleg tega je prednost citrulina tudi v tem, da se ne razgradi tako hitro kot arginin.

Uporaba citrulina je priporočljiva za vse športnike, ki trenirajo vzdržljivostne športe kot tudi tiste, ki raje zahajajo v fitnes centre ali izvajajo treninge za moč.

Hranilna vrednost in sestavine na 100 g na 5 g
L-citrulin DL-malat 100 g 5 g

SESTAVINE:
L-citrulin DL-malat.

NAVODILO ZA UPORABO:
Vzemite 2-5g INN Supplements Citrulline Oxide 20minut pred vadbo z zadostno količino vode ali druge pijače.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
5g. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

POZOR:
Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Shranjevati nedosegljivo mladim otrokom. Izdelek hranimo v suhem in hladnem prostoru. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.