Quamtrax Nutrition

Direct BCAA 2:1:1 – 500 g

26,99 

Prehransko dopolnilo Quamtrax Direct BCAA 2:1:1, s sladili, vsebuje esencialne aminokisline BCAA.

Kategoriji: ,
Počisti

Opis

Quamtrax Direct BCAA 2:1:1 je prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo esencialnih verižno razvejanih aminokislin BCAA. Razmerje aminokislin L-levcin, L-valin in L-isolevcin je 2:1:1.

BCAA aminokisline so primerne in pomembne za vse športnike, ki redno in intenzivno trenirajo. Omenjene tri aminokisline spadajo med preostalih devet aminokislin, ki so esencialne in jih zato naše telo ne more samostojno sintetizirati, ampak jih je potrebno zaužiti. Dejstvo BCAA aminokislin je, da predstavljajo nad 30% mišičnih aminokislin in so ravno zaradi tega pomembne za vse športnike, ki trenirajo aerobne ali anaerobne športe.

Aminokisline z razvejano stransko verigo spodbujajo sintezo mišičnih beljakovin lahko celo v večji meri kot beljakovine same. Povečana koncentracija BCAA v krvi poleg tega tudi zmanjša stopnjo razgradnje beljakovin. To naredijo tako, da zmanjšajo aktivnost nekaterih kompleksov, ki sodelujejo pri razgradnji proteinov. Dodatek BCAA aminokislin vam poleg vsega naštetega pomaga tudi pri stopnjevanju intenzivnosti vadbe. Aminokisline z razvejano verigo tekmujejo z aminokislino triptofanom za vstop v možgane, kjer se triptofan pretvori v nevrotransmiter serotonin. Med vadbo se raven serotonina dvigne in povzroči, da se boste počutili bolj utrujeni, kar pomeni, da ne boste mogli narediti tako kvalitetnega treninga kot bi ga lahko sicer. BCAA aminokisline preprečujejo triptofanu vstop v možgane, s čimer bo nivo serotonina ostal nizek, vi pa boste lahko intenzivno in dlje časa trenirali.

Glavne lastnosti Quamtrax Direct BCAA 2:1:1:

  • visoka vsebnost BCAA aminokislin
  • razmerje 2:1:1 z največ L-levcina
  • vsebuje esenialne aminokisline
  • dober okus in hitro mešanje

Hranilna vrednost in sestavine: na 5 g:
L-levcin 2,33 g
L-isolevcin 1,16 g
L-valin 1,16 g

*sestava lahko varira glede na okus; podatki so za okus limona

SESTAVINE (okus limona):
Levcin, izolevcin, valin, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), aroma, sladilo (sukraloza), barvilo (tartrazin). Lahko vsebuje sledi mleka, soje, glutena,jajc in rib. *Tartrazin:lahko negativno vpliva na aktivnost in pozornost otrok.

SESTAVINE (okus pomaranča):
Levcin, izolevcin, valin, sredstvo za uravnavanje kislosti (citronska kislina), aroma, sladilo (sukraloza), barvilo (tartrazin). Lahko vsebuje sledi mleka, soje, glutena, jajc in rib. *E-110 lahko negativno vpliva na aktivnost in pozornost otrok.

NAVODILO ZA UPORABO:
Zaužijte 5 g pred treningom in 5 g po treningu. Izdelek lahko mešate z vodo in uživate kot pijačo.

PRIPOROČENA DNEVNA KOLIČINA:
5-10g. Ne preseči priporočenega dnevnega odmerka.

OPOZORILO:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek hraniti v suhem prostoru, stran od vira toplote. Ne izpostavljati vlagi in direktni sončni svetlobi. Po uporabi tesno zapreti embalažo. V primeru daljšega uživanja se je potrebno posvetovati z zdravnikom. Izdelek ni primeren za osebe z ledvičnimi ali jetrnimi obolenji, nosečnice in otroke mlajše od 14 let. Ni namenjeno zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.